Ormari za oružje

Ormar za oružje: kvaliteta na prvom mjestu!

Odlaganje oružja na nesigurnom mjestu može imati nesagledive posljedice za Vas, Vašu obitelj ili okolinu. Odlaganje na nesigurnom mjestu može izazvati nesreću, ozljedu ili čak može doći do smrtnog slučaja. Zbog svega toga se ne morate odreći omiljenog sporta ili posjedovanja pištolja, puške u svrhu samoobrane! Rješenje za Vas je odličan ormar za oružje s masivnom građom, ali s vrlo povoljnim odnosom cijene i kvalitete! Ormar za oružje služi za odlaganje sportskih i lovačkih oružja, a svrha mu je sačuvati pištolje, puške od napada neovlaštene osobe, kako se oružje ne bi moglo ukrasti ili koristiti protiv nas. Ormar za oružje nas štiti i u onom strašnom slučaju kada do oružja hoće doći znatiželjna maloljetna osoba. Makar ste privatna osoba ili zastupate pravnu osobu, ako posjedujete oružje na Vas se odnose stroga pravila glede odlaganja.

Dakle, pravila o pohrani oružja propisuju korištenje ormara za oružje ili kasete za pištolje. Prema vladinoj uredbi o oružjima i streljivu (253/2004.) privatna osoba može posjedovati oružje u sportske, lovačke svrhe ili radi samoobrane. Članak 42.§ stavka (1) propisuje da se „oružje mora pohraniti ispražnjeno, u ormaru napravljenom od materijala koji je otporan na jače vanjske utjecaje, sa sigurnosnom bravom, izvan dohvata neovlaštenih osoba“.

View:
Izmjena redosljeda proizvoda:
Na lageru:
3 kom
T04828

Kasete za pištolje: U sportske svrhe ili radi samoobrane mnogima je dovoljan po jedan pištolj. Međutim, kako se i s ovim sredstvima može nanijeti smrtna ozljeda, potrebno ih je odložiti na zatvorenom i sigurnom mjestu, uz posebno odlaganje streljiva. Uredba o posjedovanju oružja propisuje da se „kratko vatreno oružje može odložiti u kutiji napravljenoj od materijala koji je otporan na jače vanjske utjecaje i koja je pričvršćena uz zid, pod ili ormar“. Kasete za pištolje u našoj ponudi u skladu su sa svakom točkom citirane uredbe, prodaju se s pretincem za streljivo, ključevima i spužvom za zaštitu.

306 kn

Zbog čega je ormar za oružje ormar za oružje?

Ako ste već pomislili na to da svoje oružje odložite u jednostavnom ormaru s bravom, ovih nekoliko savjeta će Vam dobro doći. Dobar ormar za oružje je masivan ali pokretljiv, ne zauzima veliko mjesto, a što je najvažnije, siguran je. Pod sigurnošću u prvom redu mislimo na to da odgovara propisima. Osim toga je korisno ako je opremljen sa zaštitom od zatezanja, koja onemogućuje zatezanje ormara sa strane šarki te s masivnim oklopom. Naravno, neophodna je i sigurnosna brava, koja može biti s ključevima ili s brojčanom šifrom, ovisno o zahtjevima i navikama kupca. Uz ormar predlažemo poseban pretinac za streljivo s odgovarajućom veličinom i posebnom bravom. Radi sigurnosti i očuvanja oružja preporučuje se ugradnja zaštitne spužve i otpornog tepiha s kvalitetnim naslonom za oružje. Za one koji planiraju dugoročno i možda će proširit broj oružja, preporučujemo kupnju ormara koji je dovoljno velik za pohranu jednocijevnih i dvocijevnih oružja s dalekozorom.

Preporučuje se naslon čija se visina može podešavati i preporučuju se takvi proizvodi u kojima je ugrađen držač za kundak, radi očuvanja dijelova oružja koji su napravljeni od drveta. Ponovno lakiranje, popravak puške ili sportskog oružja može biti vrlo nelagodno i skupo.

Ormari za oružje u našoj ponudi odgovaraju propisima Mađarskog saveza osiguravatelja, raspolažu s kvalifikacijama A ili S1. Kako bi zaštita bila što bolja, najsigurniji proizvodi se mogu spojiti na alarmni sustav nekretnine.